Warning: file_get_contents(http://www.traveldesk.ro/ajax/blogMenu): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 500 Internal Server Error in /home/traveldesk/public_html/blog/wp-content/themes/magzimize/header.php on line 63


copenhaga

Top 5 orase de vizitat pe bicicleta!

June 27, 2014 / by / 0 Comment

Cine are nevoie de taxiuri, trenuri si autobuze atunci cand poti explora noi orase cu pedala putere? Nu numai ca vezi toate obiectivele turistice de pe traseu, dar poti arde chiar si calorii in tot acest timp! Verifica cele cinci locuri propuse de noi pentru a le explora cu bicicleta.

  1. Amsterdam

Daca te gandesti la un oras in care sa mergi linistit cu bicicleta, iti vine in minte in mod natural Amsterdamul, capitala mondiala la mersului pe bicicleta. Exploreaza orasul ca un localnic, mergi la Mac Bike de unde poti inchiria biciclete cu mai putin de € 10 pe zi, descarca de pe internet harti si trasee pentru biciclete si astfel ziua se anunta tare interesanta. Ai benzi foarte bine puse la punct si suprafete relativ plate de teren. Poti merge spre cartierul Jordaan, care este plin de strazi de-a lungul canalelor sau iesi din oras si intreapta-te spre Vondel Park. Singura ta grija va fi sa pornesti luminile pe timp de noapte si sa suni din clopotel!

  1. Copenhaga

Cunoscut sub numele de „Orasul bicicletelor”, peste o treime din locuitorii capitalei Danemarcei merg pe bicicleta la locul de munca in fiecare zi, inclusiv unii dintre politicienii de top ai orasului – asta demonstreaza ca este pregatit pentru biciclisti. Aici ciclismul este o manifestare culturala, sustinuta de piste excelente pentru biciclete, semafoare proprii si amenzi pentru incalcarea regulilor. Te poti bucura de un sistem gratuit de inchiriere a bicicletelor, care pot fi gasite in tot orasul. Trebuie sa ai la indemana 20 de coroane daneze pe care ii primesti inapoi la returnarea bicicletei.

  1. Berlin

Desi nu pare cea mai buna alegere, biciclete sunt incredibil de populare in capitala Germaniei. Orasul este destul de plat, cu strazi largi, cu o multime de piste pentru biciclete si parcuri, exista chiar si trasee pentru biciclisti mai putin aventurosi. Inchirierea este disponibila in intregul oras si poti alege excursii cu ghid in care sa descoperi atractiile orasului pe bicicleta. Cei experimentati pot incerca traseul de la Berlin la Copenhaga. Are peste 600 de km, asa ca aventurati-va cu atentie.

  1. Paris

Inca din 2007, cand a fost lansat programul Velib (libertatea bicicletelor), Capitala Frantei a devenit un oras tare prietenos pentru biciclete. Ele pot fi folosite in primul rand ca mijloace de transport, avand in vedere ca metropola este sufocata de blocajele rutiere care iti vor lua din timpul alocat vizitarii numeroaselor atractii turistice pe care le are de oferit. Bucura-te deci de o plimbare relaxanta pana la fiecare obiectiv pe care doresti sa il descoperi sau alege un traseu special dedicat.

  1.  LA

Despre oamenii din LA se spune ca isi conduc masina peste tot. Daca vrei sa scapi de toata aglomeratia, alege drumul spre Santa Monica Beach si inchiriaza o bicicleta pentru a-l parcurge. Exista un traseu minunat de bicicleta de-a lungul falezei si te asigur ca se potriveste chiar si celor mai neindemanatici biciclisti. Plimbare fara trafic, de-a lungul oceanului, cu soarele bland pe umeri? Se pare ca tocmai am gasit traseul perfect!

Daca doresti sa incerci experienta pe bicicleta in oricare din aceste orase, noi te putem ajuta cu locuri in care sa ramai peste noapte, dupa o zi de explorare si descoperire. Contacteaza-ne aici! Sau alege ce hotel doresti aici!

 

 


RELATED ARTICLES
Leave a Comment