Warning: file_get_contents(http://www.traveldesk.ro/ajax/blogMenu): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 500 Internal Server Error in /home/traveldesk/public_html/blog/wp-content/themes/magzimize/header.php on line 63


bansko

Ski in Bulgaria? Desigur! Afla de ce

December 08, 2014 / by / 0 Comment

Concediul de iarna se apropie si nu vrei sa mergi prea departe de casa? Bulgaria este o destinatie interesanta de vacanta sau pentru petrecerea unui weekend la ski. Se poate ajunge cu masina, preturile sunt avantajoase, iar copiii au parte de multa distractie. In ceea ce priveste calitatea serviciilor, statiunile precum Bansko, Borovets si Pamporovo sunt recunoscute international si cautate de turisti datorita conditiilor foarte bune pentru ski si ofertelor de cazare atragatoare. Ski in Bulgaria inseamna:

1. Bansko

 Este cea mai moderna statiune din Bulgaria, cu cele mai lungi partii de ski, dar cu o bogata incarcatura istorica si culturala. Ea ofera conditii excelente de ski si snowboard, o multime de hoteluri, sute de baruri si restaurante traditionale ceea ce o recomanda drept o alegere excelenta pentru o vacanta de ski si relaxare.

Statiunea montana este situata in partea de sud – vest a Bulgariei. Orasul Bansko se afla la 6 km de orasul Razlog si la 160 km de capitala Sofia, la 925 m deasupra nivelului marii, in timp ce zona sa de ski – la o altitudine de 2000-2600 m.

Bansko este atractiva in toate anotimpurile. Pe langa excelentele facilitati de ski si snowboard, statiunea, puternic incarcata istoric, ofera si o arhitectura unica ce imbina partile vechi si noi ale orasului. Mai mult, aceasta statiune dispune de cel mai bun centru de ski (cu partii usoare, medii si avansate) si cel mai lung sezon de ski din Bulgaria care dureaza de la jumatatea lunii decembrie pana la jumatatea lunii mai.

Partiile pentru ski sunt situate in principalele doua centre:  Chalin Valog (1100-1600 m) si Shiligarnika (1700-2500 m) si sunt accesibile printr-o plimbare cu noua telegondola care porneste din Bansko. Lungimea totala a partiilor marcate este de 70 km.

Combinatia unica intre o statiune montana foarte bine dezvoltata si un oras istoric face ca acest loc sa fie perfect pentru distractie si petrecere a timpului liber. Recomandam:

 • Frumosul munte Pirin,
 • Ruinele Fortaretei Antice Staroto Gradishte,
 • Asezamantul Ulen, de-a lungul raului Demianitsa,
 • In apropierea fortaretei Staroto Gradishte, dealurile tracice,
 • In sudul orasului, Parcul National Pirin,
 • Apele minerale naturale din rezerva Bayovi dupki-Djindjiritsa.
 • Manastirea Rila,
 • Capitala Sofia.

Merita o vizita si orasele din apropiere cum ar fi: Semkovo, Kulinoto, Razlog, Dobrinishte si Banya.

Ski Bulgaria inseamna Bansko, destinatia favorita de iarna a turistilor.

 2. Borovets

Statiunea este situata la 12 km de orasul Samokov si la 72 km de capitala Bulgariei, Sofia, pe versantul nordic al creastei Mousala, in partea de est a muntelui Ril. Borovets este incadrat de paduri de pin, la 1390 de metri deasupra nivelului marii. Cele mai mari partii de aici se afla la 2600 m deasupra nivelului marii, iar lungimea totala a partiilor de ski este de 58 km. Partiile de ski variaza in dificultate (pentru incepatori, intermediari si skiori avansati) si sunt grupate in 3 centre de ski :

 • Sitnqkovo-Martinovi Baraki,
 • Markudjik – 4 piste,
 • Qstrebec – 3 piste.

Partiile din Qstrebec sunt cele mai bune, majoritatea competitiilor de anvergura din regiune desfasurandu-se aici.

Clima este blanda, dar cu multa zapada. Temperatura medie in luna ianuarie este de 4.8 ° C. Turistii se pot bucura de stratul de zapada de pe pante din decembrie pana in aprilie.

Borovets este un adevarat paradis pentru toti turistii dornici de distractie si voie buna. Facilitatile excelente pentru sporturile de iarna atrag mii de persoane din Bulgaria si din intreaga lume in fiecare an.

Am pregatit o lista de activitati ce pot fi practicate aici:

 • Gusta spiritul de viata bulgar, dar si mancarurile si bauturile traditionale vizitand o casa tipic bulgareasca de langa Borovets,
 • Experimenteaza magia muntelui dintr-o perspectiva noua, de pe un snowmobil,
 • Viziteaza capitala Sofia,
 • Alege o excursie de o jumatate de zi la Manastirea Rila,
 • Descopera palatul Carska Bistrica,
 • Borovets este atractiv si prin faimoasa viata de noapte care trebuie incercata.

Statiunea dispune de hoteluri de lux, restaurante, baruri, magazine si o varietate de piste ce ofera conditii foarte bune pentru sporturi de zapada in timpul iernii: ski, ski cu nocturna, ​​snowboarding, sarituri cu skiurile, ski-doo.

 3. Pamporovo

Aceasta statiune este situata in inima muntelui Rhodopi si este cea mai insorita statiune montana din Bulgaria. Partiile de ski de aici sunt sigure si mentinute intr-o stare foarte buna. Profilul lor le face potrivite pentru incepatori. Exista si partii precum „The Wall”, adecvate pentru avansati.

Statiunea de ski Pamporovo este situata la 85 km de Plovdiv si 240 km de Sofia, la 1650 m deasupra nivelului marii, in muntele Rhodopi, la poalele varfului Snejanka ( 1926 m ).

Sezonul de ski 2013/2014 aduce imbunatatiri in ceea ce priveste echipamentul de ridicare, sistemul de iluminat pentru partiile de ski din statiune, dar si imbunatatirea sistemului de zapada artificiala.

Pamporovo este cea mai insorita statiune montana din Bulgaria, cu 120 de zile insorite. Vestea buna este ca partiile de ski sunt acoperite cu zapada pe tot parcursul sezonului de ski, care dureaza din decembrie pana in aprilie.

Nu rata:

 • Cel mai mare planetariu din Bulgaria,
 • Apres-Schi, un bar cu doua etaje, ideal pentru a-ti incarca bateriile dupa o sesiune de schi,
 • Barul Panorama, situat la ultimul etaj al hotelului de cinci stele, Orlovetz pentru ceva dulce,
 • White Hart, un loc excelent pentru petreceri, distractie, karaoke si mancare buna,
 • Night Flight,  cea mai mare discoteca din Pamporovo, unde se petrece extraordinar.

 Daca iti doresti o oferta ski Bulgaria avantajoasa, mai ales din punctul de vedere al pretului, trebuie sa rezervi cat mai repede. Noi te ajutam cu o cazare extrem de atragatoare. 


Leave a Comment