Warning: file_get_contents(http://www.traveldesk.ro/ajax/blogMenu): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 500 Internal Server Error in /home/traveldesk/public_html/blog/wp-content/themes/magzimize/header.php on line 63


amstredaaam

City break Amsterdam

January 16, 2015 / by / 0 Comment

Amsterdamul este orasul pe care il poti vizita in orice anotimp. Daca te gandeai ca iarna este prea frig si nu ai multe activitati pe care le poti face, iti vom arata contrariul. Iarna ai foarte multe motive pentru a vedea aceasta capitala frumoasa si cele mai importante doua ar fi ca preturile pentru cazare si transport sunt mai mici si te gasesti in plin sezon cultural.

Asadar, acum este timpul pentru putina documentare si ceva bagaje de facut pentru un city break la Amsterdam. Noi iti dam cateva sugestii despre ce poti vedea si face in oras in perioada urmatoare si tu poti incepe cautarea de bilete de avion.

Primul lucru care te va incanta odata ce ajungi este peisajul feeric pe care il creeaza casele cu acoperis triunghiular ce se insira de-a lungul canalelor. Apoi, din loc in loc, esti ademenit de cate o cafenea cu lambriuri de lemn, care se ofera sa te incalzeasca pana te obisnuiesti cu temperaturile.

Iarna, acest oras este luminat de decorurile de sarbatoare, iar muzeele se intrec in oferte si creativitate pentru a te atrage in interior. Pe parcursul unei zile pline de activitate, astfel de oferte iti vor parea tare atragatoare deoarece temperaturile pot scadea cu mult sub zero si nici vantul nu este foarte prietenos. Vestea buna: exista o multime de activitati pe care le poti face in interior, locuri in care sa te incalzesti fara prea mari costuri, dupao plimbare vioaie de-a lungul canalelor.

In ceea ce priveste mancarea, nu trebuie sa iti faci nici cea mai mica grija deoarece in Amsterdam sunt aproximativ 1050 de restaurante cu bucatarie pe toate specificurile si pentru toate buzunarele. In afara de restaurante sunt o multime de chioscuri ce vand mancare buna si ieftina.

Ce nu trebuie sa ratezi:

 • Galeria Garzii Civile – un pasaj pietonal intre Kalverstraat si Begijnhof;
 • Begijnhof – locul perfect in care poti sa scapi de agitatia orasului;
 • Concertele de pranz de la Opera si de la Teatrul muzical sunt gratuite;
 • In fiecare zi de joi, la ora 12:30, poti urmari timp de 30 minute repetitii ale marilor piese;
 • Gradina Muzeului Rijks este un loc perfect de poze si veselie;
 • Piata de sambata dimineata din nordul orasului te ajuta sa iti faci cumparaturile daca nu vrei sa cheltuiesti prea mult in restaurante;
 • Piata de flori trebuie sa intre in itinerariul oricarui turist care ajunge in Amsterdam..
 • Podul celor 15 poduri este acel loc in Amsterdam de unde poti vedea 15 poduri peste canale.

Tips and tricks

 • In general, la receptia hotelului vei gasi un pliant despre toate obiectivele pe care le poti vedea si despre programul lor de vizita.
 • Cardul „I amsterdam” este ideal pentru a te misca liber prin oras deoarece ofera intrare libera la o parte dintre muzee, gratuitate pe transportul in comun, croaziere gratuite pe canale, 50% reducere pentru parcarile P+R.
 • Pentru iubitorii de arta si cultura, Museumkaart este cardul perfect. Acesta are valabilitate un an si ofera intrare libera la peste 400 de muzee din intreaga Olanda.

Imprejurimile orasului:

Sa ajungi din Amsterdam in orice alt oras al Olandei este destul de simplu si rapid. Trenurile pleaca la intervale scurte de timp – cam 4 pe ora spre fiecare oras important al Olandei. Asadar nu rata Haga, Rotterdam si Utrech. Delft este si el un alt oras special, apreciat pentru ceramica sa specifica, dar si pentru muzeul dedicat celebrului pictor Vermeer. Distanta, cu trenul, dintre Amsterdam si Haga este de 48 de minute. Intre Haga si Delft mai parcurgeti 7 minute iar de la Delft la Rotterdam mai sunt 12 minute. In plus, in jurul Amsterdamului sunt sate pescaresti deosebit de frumoase.

Oferte de cazare:

Daca te-am convins este timpul sa te apuci de planificat, iar noi am venit in ajutor cu cateva oferte de cazare chiar aici.


Leave a Comment